dedal-tur-africa-de-sud-01-1500
dedal-tur-africa-de-sud-04-1500
dedal-tur-africa-de-sud-02-1500
dedal-tur-africa-de-sud-05-1500
dedal-tur-africa-de-sud-03-1500
dedal-tur-africa-de-sud-06-1500
Africa de Sud

AFRICA DE SUD – SWAZILAND – ZAMBIA – BOTSWANA

★★★★★ PROGRAM ÎNCHEIAT ★★★★★

AFRICA DE SUD – SWAZILAND – ZAMBIA – BOTSWANA

Octombrie - Noiembrie 2018

 

Farmecul acestei destinaţii este dat de combinatia reusita intre specificul african al locurilor si implicarea oamenilor in a pune in valoare acest deosebit potential. Africa ni se va prezenta pigmentata de prezenta aspectelor coloniale, cu peisaje diverse (plaje scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, lanţuri muntoase impunătoare, peşteri impresionante, trecători care oferă imagini de belvedere spectaculoase, dune halucinante, cascade magnifice), cu sute de mii de hectare de habitat natural păstrat intact de decenii in celebrele parcuri naturale căutate pentru safari, cu ale sale mirodenii exotice si cu ai sai locuitori exuberanti. Cei care vor să trăiască o experienţă unică se intorc din calatorie de fiecare data incantati de destinatia aleasa.

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, pentru zborul catre Africa de Sud pe data de 15 octombrie (luni), seara, la ora 19.30. Imbarcare pentru zbor Turkish cu decolare la ora 21.40. Aterizare Istanbul la ora 23.00.

ZIUA 1, 16 octombrie:  ISTANBUL – CAPE TOWN

Continuarea calatorie. Imbarcare din Istanbul la ora 01.55. Sosire in extremitatea sudica a continentului african la ora locala 12.10 si intalnire cu reprezentantii firmei partenere. Mic tur de prezentare si cazare în Cape Town, orașul-mamă al Africii de Sud, centru cosmopolit, cu o ambianţă generală relaxantă şi deschisă. Instalare pentru 3 nopti la City Lodge V&A Waterfront sau similar. Odihna. Cina.

Africa de Sud - program Dedal Tur - Cape TownProgram Dedal Tur - Africa de sud

ZIUA 2, 17 octombrie: CAPE TOWN (Table Mountain and Roben Island Tour)

Mic dejun. Tur panoramic de oraş, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativă a Africii de Sud, care a devenit în acelaşi timp destinaţia turistică cea mai populară din tara, câştigându-şi pe bună dreptate reputaţia de “unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume”. Aşezat la convergenţa a două oceane, Indian şi Atlantic, Cape Town-ul este un oraş sofisticat, un oraş unde vechiul se întâlneşte cu noul, un oraş care oferă o gamă variată de peisaje, arhitectura urbană îmbinându-se armonios cu plajele cu nisip fin şi formaţiunile stâncoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay, Primăria şi Parlamentul. Dacă vremea permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit şi calcar ce domină oraşul de la aprox. 1000 m altitudine (biletele neincluse). Apoi, vom pasi pe teritoriul Insulei Robben, locul in care Nelson Mandela a fost incarcerat timp de peste 18 ani.

Pranz inclus intr-un restaurant local.

După amiază, plimbări individuale pe pitoreasca promenadă Victoria & Alfred Waterfront, inima comercială şi culturală a oraşului, o zonă plină de istorie, unde se găsesc numeroase terase şi magazine. Cazare în Cape Town, la acelasi hotel.

ZIUA 3, 18 octombrie: CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANŢE – CAPE TOWN

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Capul Bunei Speranţe, o peninsula ce ofera o combinatie spectaculoasa de stanci, plaje, zona salbatice dar si mici porturi pescaresti ce par adormite in comparatie cu tumultul marelui oras. Vizita la Cape Point, la aprox. 60 de km de Cape Town, un loc in care este adunata peste 20% din flora Africii, patrimoniu universal si etapa “obligatorie” pentru turistii ce se abat prin zona. Stop vizita pe Plaja Boulders, pentru a interfera cu pinguinii Jakas care cuibaresc aici.

Pranz. În continuarea zilei vom vizita Grădina Botanică Kirstenbosch (considerata printre cele mai frumoase din lume), prilej de a admira unele dintre 83 cele mai impresionante şi rare plante din lume. Ne incheiem ziua in Hout Bay, un vechi sat pescaresc astazi o artistic activa suburbie a orasului Cape Town.

ZIUA 4, 19 octombrie: CAPE TOWN - OUDTSHOORN

Mic dejun. Zi de calatorie pe Route 62, trecând prin Caltzdorp şi prin Pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oraş ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuoşilor munţi Langeberg, cu o istorie fascinantă şi cu multe clădiri istorice bine conservate, printre care şi renumitele construcţii stil Cape Dutch. Pranz pe traseu.

Dupa amiază vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oraş din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adică a fermelor de struţi. Oraşul ridicat de coloniştii olandezi, s-a dezvoltat în jurul unei biserici reformate, iar fermele de struţi au însemnat gloria şi decăderea oraşului, deoarece la sfârşitul sec. al XIX-lea moda penelor de struţ la pălărie făcea ravagii în Europa, dar ulterior, odată cu apariţia automobilului, doamnele au renunţat la pene (si la palarii, pentru ca erau luate de vânt :-)  )

Cina si cazare în Oudtshoorn, Protea Hotel Riempie Estate sau similar.

ZIUA 5, 20 octombrie: OUDTSHOORN – CANGO CAVES – KNYSNA

Mic dejun. În apropiere de Oudtshoorn se află şi cel mai larg ansamblu de peşteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formaţiuni calcaroase din lume.

În continuarea zilei vom trece peste maiestuaoasa Trecătoare Outeniqua, ne vom îndrepta spre oraşul George, după care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se întinde de la Mossel Bay în Western Cape la râul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetaţia bogată şi diversificată întâlnită aici, precum şi de la numeroasele lagune şi lacuri presărate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, sălbatice, care ne vor încânta cu siguranţă.

Vizita de 4 ore in Rezervatia Featherbed, accesibila cu ferry-boat-ul unui numar limitat de vizitatori. Pranz in timplul vizite. Spre seară vom ajunge în Knysna, unde vom admira promontoriul şi cele două stânci care marchează intrarea în laguna cu acelaşi nume. Cazare în Knysna, Protea Hotel by Marriott Knysna Quays sau similar. Cina.

ZIUA 6, 21 octombrie: KNYSNA – DURBAN

Mic dejun. Transfer la aeroportul din George pentru un zbor catre Durban. Datorită climatului subtropical, Durbanul este considerat o Mecca a vacantelor. Este al treilea oraş ca mărime din Africa de Sud, denumit după guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban.

La sosire vom porni în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Grădina Botanică, Portul (care este considerat a fi cel mai mare port din lume pentru încărcarea zahărului), Primăria, o clădire impresionantă în stil renascentist modern definitivată în anul 1910, Cartierul Indian şi Piaţa Indiană. Cazare în Durban, Durban City Lodge Hotel sau similar. Cina.

ZIUA 7, 22 octombrie: HLUHLUWE

Mic dejun. Zi de calatorie si descoperire a Hluhluwe Game Reserve. Plecare către coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger şi Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Pe parcurs, vom face o oprire într-un sat, unde ghidul local ne va explica modul de viaţă şi obiceiurile locului. Pranz. Ne îndreptăm apoi către Parcul Naţional Hluhluwe, în care trăiesc printre alte animale, aproximativ 2.000 de rinoceri şi peste 6.000 de bivoli. Cină şi cazare în Hluhluwe, Falaza Game Park & Spa sau similar.

ZIUA 8, 23 octombrie: SWAZILAND

Mic dejun. Zi de descoperire a acestei minuscule natiuni inglobata in teritoriul Africii de Sud, care se identifica printr-o bogatie culturala si istorica aparte. Teritoriul Swaziland este compus din diferite ecosisteme foarte bine pastrate, printre care “Valley of Heaven”, “Malkerns Valley” si “Hlane Royal National Park”, faimoase pentru populatiile de antilope, lei si rinoceri albi. Pranz in cursul zilei.

Cazare la Royal Swazi Hotel and Spa sau similar.

ZIUA 9, 24 octombrie: PARCUL NAŢIONAL KRUGER

Mic dejun. Experienţa a doua zile de safari în Parcul Naţional Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafaţă de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc Naţional încă din anul 1898 de către preşedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea “big five”, în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari vom fi insotiti de ghizi calificati.

Nkambeni Safari Camp sau similar ne va fi gazda cu regim de masa “pensiune completa”.

ZIUA 10, 25 octombrie: PARCUL NAŢIONAL KRUGER

Continuarea activitatilor de safari sau de relaxare in cadrul Complexului Nkambeni sau similar. Masa “pensiune completa”.

ZIUA 11, 26 octombrie: LIVINGSTONE (CASCADA VICTORIA)

Dupa micul dejun transfer catre Kruger Mpumalanga International Airport in Nelspruit pentru imbarcare la zborul catre Livingstone, Zambia. Odata sositi in Livingstone, reprezentantii locali ne vor primi si apoi transfera catre Avani Victoria Falls Resort sau similar, pentru 1 noapte. Cunoscut de asemenea sub denumirea de Maramba, orasul colonial Livingstone este un centru turistic important in Zambia, in imediata apropiere a Cascadei Victoria, Mosi-oa-Tunya National Park si Raul Zambezi. Cina in cadrul hotelului.

ZIUA 12, 27 octombrie: CASCADA VICTORIA – BOTSWANA – CHOBE RIVER

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Cascada Victoria, promovata ca fiind cea mai mare cascada din lume, considerată a fi una dintre cele 7 minuni naturale ale omenirii, parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Victoria Falls are o înălţime între 60 şi 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, râul Zâmbezi vărsându-se cu o putere fantastică în acest abis, descătuşând o energie imensă. Vom avea prilejul de a admira şi podul construit peste cascadă, pod care leagă Zimbabwe de Zambia, construit în anul 1905. Pranz.

Transfer peste frontiera catre Botswana si cazare in regim de “pensiune completa” pentru 2 nopti in Chobe Safari Lodge sau similar.

ZIUA 13, 28 octombrie: BOTSWANA, PARCUL NATIONAL CHOBE

Mic dejun. Zi de safari in acest spatiu, caracterizat printr-o diversitate naturala deosebita, loc al celei mai mari migratii de elefanti din lume. Format din 4 ecosisteme diferite: Canalul Savuti in vest, Mlastinile Linyanti in nord-vest, o zona semidesertica intre si o padure deasa si arii fertile in extremitatea nordica, acest spatiu este casa pentru principalele specii africane de animale: lei, leoparzi, hiene, caini salbatici, impala, zebre, girafe si multe altele. Interesante sunt descoperirile facute in timpul plimbarilor de pe apa, din ambarcatiunile care poarta turistii pe rau si canale, facand din Chobe o placere pentru orice entuziast al aventurii de tip safari. “Pensiune completa” in Chobe Safari Lodge sau similar.

ZIUA 14, 29 octombrie: JOHANNESBURG

Mic dejun. Transfer la aeroportul Kasane pentru un zbor catre Johannesburg, cea mai importantă poartă internaţională spre si dinspre Africa de Sud, un oraş vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avânt impresionant de-a lungul timpului.

Tur panoramic in Johannesbourg, prilej de a descoperi frumuseţile celui mai mare oraş sud-african, un oraş al contrastelor, în care opulenţa trăieşte lângă sărăcia disperată.

Cazare in zona Johannesburg – Pretoria.

ZIUA 15, 30 octombrie: JOHANNESBURG – PRETORIA – MINELE CULLINAN

Mic dejun. Plecare spre Pretoria, capitala administrativă, unde vom face un tur panoramic de oraş care include Monumentul Vortrekker, Piaţa Bisericii, dominată de statuia lui Paul Kruger, care a fost preşedintele ţării între anii 1883 – 1890, Casa Memorială Paul Kruger, Primăria, Opera şi clădirile unionale. Pretoria este binecunoscut datorită numeroşilor arbori jacaranda care înfrumuseţează străzile, fiind supranumit şi “Oraşul Jacaranda”.

În continuarea zilei stop oprire la minele Cullinan, unde în anul 1902, Sir Thomas Cullinan a descoperit un zăcământ important de diamante si unde în anul 1905, a fost scos la suprafaţă de către Frederick Wells, managerul minei Premier, faimosul Diamant Cullinan, de 3106 carate. Din acesta s-au obţinut 105 diamante, dintre care 9 se găsesc în prezent în coroana regală britanică, iar cel mai mare dintre acestea împodobeşte sceptrul regal. In timpul vizitei vom afla amănunte despre procesul de extragere şi de prelucrare a acestor pietre preţioase.

Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul Turkish cu decolare la ora 18.20.

ZIUA 16, 31 octombrie: ISTANBUL - BUCURESTI

Continuarea calatorie. Aterizare in Istanbul la ora 05.00. Decolare catre Bucuresti la ora 07.10, cu aterizare la Otopeni la ora 08.30.

PREȚ:

⦾ 4980 EURO, supliment single 830 EURO.

⦾ Preț copil sub 12 ani in camera cu 2 adulti: 3380 EURO.

(Pretul avand componenta ZAR si USD, la curs de 1EUR = 15 ZAR si 1EUR = 1.24USD)

Tariful include:

 • transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Cape Town şi Johannesburg – Bucureşti;
 • transport “intern” cu avionul pe rutele explicate in program;
 • taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru toate zborurile;
 • transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari, transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri;
 • 14 nopţi cazare în hoteluri şi lodge conform programului (sau de calitate similara celor prezentate);
 • mic dejun, pranz si cina conform precizarilor din program;
 • taxe de intrare la obiectivele menţionate în program;
 • ghizi locali;
 • conducător român de grup;
 • asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism;
 • asigurare storno şi medicală de tip travel (STORNO acopera aprox. 2500 EURO de persoana);

Servicii neincluse:

 • taxe de ieşire de pe aeroporturi sau tari, dacă se aplică;
 • taxa de viză, curierat şi procesare acte pt. Africa de Sud: aprox. 50 €/pers. (viza costa aprox. 45 euro/pers; 15 EURO taxa procesare).
 • alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
 • bacşişuri: 60 €/pers pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale;