vietnam-cambodgia-dedaltur-07-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-02-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-03-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-05-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-06-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-04-sld
vietnam-cambodgia-dedaltur-01-sld
Indochina: Vietnam, Cambodgia

Descoperirea Indochinei: Vietnam, Cambodgia

Descoperirea Indochinei: Vietnam, Cambodgia

Propunere contractuala

Program avion 17 zile, 21 martie – 06 aprilie 2018

 

Vietnamul si Cambogia sunt tari ale Asiei de Sud Est marginite de Marea Chinei si Golful Tailandei care au fost buna bucata de vreme parte a coloniei franceze Indochina. De la Hanoi din nordul Vietnamului pana la Ho Chi Min in sud si in zona Templelor de la Angkor ( unice in Asia de Sud Est), vizitatorul va fi desfatat cu diversitatea geografica, istorica si religioasa a destinatiei.

Ziua 1, 21 martie: Bucuresti – Doha - Hanoi

Imbarcare avion si zbor catre Vietnam via Doha. Masa la bord. Noapte la bord.

Orar actual:

 • decolare Bucuresti 12.05, aterizare Doha 17.45;
 • decolare Doha 20.45, aterizare Hanoi 07.25 a doua zi.

Ziua 2, 22 martie: Hanoi

Mic dejun la bord. Sosire in Hanoi, capitala Vietnamului reunificat, oras care prin marile bulevarde umbrite, lacurile si gradinile suspendate a pastrat farmecul colonial din timpul ocupatiei franceze. Primire de catre reprezentantii locali, formalitatile de frontiera si transfer in zona centrala. Vizita zonei istorice. Plimbare cu «risca» pentru descoperirea cartierului rezidential, vechiului palat al guvernatorului, strazii matasii, cartierului ambasadelor si Lacul Huan Kiem, situat in inima orasului.

Pranz de bun venit la restaurant. Preluarea camerelor (ora 14.00) si timp de odihna.

Seara plimbare pedestra in zona limitrofa hotelului.

Noapte la Hotel 4* superior (Propus Hotel The Ann, delux room).

Ziua 3, 23 martie: Hanoi

Mic dejun.  Vizita pietelor locale din Vechiul Hanoi si a  Templului Literaturii, dedicat lui Confucius si religiei rezultate din folosofia acestuia.

Oprire fotografie in fata Mausoleului lui Ho Chi Minh (loc de repaos a «celui mai mare conducator» vietnamez, construit intre anii 1973). Continuarea vizitei cu Pagoda pe un singur Stalp, mai veche de 1000 de ani. Pranz.

Transfer catre Muzeul Etnografic si apoi catre Teatrul de Marionete pentru un spectacol de figurine tipic pentru Vietnamul de Nord. Revenire la acelasi hotel.

Ziua 4, 24 martie: Hanoi – Golful Halong (pachet croaziera)

Mic dejun la hotel. Deplasare catre Golful Halong, numarand peste 3000 de insule si insulite carstice ce formeaza unul dintre peisajele cele mai somptuase ale Asiei de Sud Est. Acest sit este inscris inca din 1994 in cadrul patrimoniului UNESCO. Croaziera cu Greyline Halong Cruise, (delux cabin) in peisajul somptuos, pahar de bun venit si pranz. Vizita a pesterii numita «A Minunilor», acostament pe o plaja locala (daca vremea permite) si asistarea la apusul de soare in golf. Impatimitii pot incerca sa pescuiasca iar cei pasionati de bucatarie pot participa la gatirea cinei la bord. Cina la bord. Noapte in cabine de 2 persoane, climatizate, toaleta proprie.

Ziua 5, 25 martie: Golful Halong – Aeroport Hanoi – Danang – Hoi An - Hue

Mic dejun in atmosfera superba a golfului. Posibilitate baie matinala si gimnastica Tai Chi. Continuarea croazierei si vizita pesterii Me Cung (Maze). Pranz.

Retur la debarcader. Transfer catre aeroportul Hanoi si zbor local catre Danang. Continuare catre pitorescul Hoi An de pe raul Thu Bon, 30 km sud de aeroport, una dintre cele mai vechi asezari din Vietnam. Cazare in Hoi An hotel 4* (Propus Hoi An Historic Hotel, superior room)

Ziua 6, 26 martie: Hoi An – Tra Que

Mic dejun. Zi de vizita de Hoi An, un oras prosper aflat la intersectia rutelor marine ale matasii. Transfer in zona coloratei piete centrale pentru a invata despre mirodeniile bucatariei locale.

Deplasare catre Satul Tra Que pentru contact cu localnicii si participare la cursul de gatit traditional vietnamez. Pranz.

Dupa amiaza continuarea vizitei in zona istorica a orasului Hoi An, o combinatie de multiple stiluri, printre care chinezesc, japonez si francez: Sanctuarul Fujian, Pagoda Phuc Thanh, Podul Acoperit Japonez, Casa Chinezeasca, Casa Traditionala Tan Ky.

Cazare la acelasi hotel in Hoi An.

Ziua 7, 27 martie: Hoi An - Hue

Mic dejun la hotel. Calatorie pe faimoasa Trecatoare a Norilor (stop fotografie), catre Hue, o buna bucata de vreme resedinta imperiala si sediu al curtii, sit patrimoniu UNESCO. Pe traseu stop la Muntele de Marmura si la Muzeul dedicat culturii Cham.

Pranz la Garden Style Restaurant in Hue.

Croaziera cu sampanul pe Raul Parfumurilor pana la Pagoda Doamnei Celeste, usor de recunoscut de departe datorita turnului sau octogonal. Vizita mormantului Imparaului Tu Duc, armonie perfecta a arhitecturii cu natura inconjuratoare.

Cina «imperiala» cu muzica traditionala. Noapte la hotel 4* in Hue (Propus Eldora Hue).

Ziua 8, 28 martie: Hue – Ho Chi Minh City

Mic dejun la hotel. Continuarea descoperirilor in Hue. Vizita a Cetatii Imperiale, construite dupa modelul Orasului Interzis de la Beijing. Ne vor incanta Podul de Aur si pestii multicolori din bazinele curtii. Stop vizita la Muzeul Regal.

Tarziu dupa amiaza transfer la aeroport si zbor catre Ho Chi Minh City (Saigon). Transfer in zona centrala si cina intr-un restaurant local. Plimbare de seara prin Ben Thanh Market.

Noapte la hotel 4* in Ho Chi Minh City (Propus Liberty Central Saigon Centre)

Ziua 9, 29 martie: Ho Chi Minh City – Cu Chi

Mic dejun la hotel. Fostul Saigon poarta din 1976 numele de Ho Chi Min. Cei peste 4,5 milioane de locuitori inca mai pastreaza in orasul lor bulevardele umbrite si monumentele din timpul perioadei coloniale franceze: Cartierul Chinezesc, Catedrala, Opera, Cladirea Postei, Piata Ben Thanh. Trecere in revista a Muzeului de Razboi si Palatului Independentei (Reunification Hall), fostul Palat Prezidential. Pranz.

Transfer si vizita la Cu Chi, orasul subteran al rezistentei vietnameze din timpul razboiului cu americanii. Tunelurile ce serpuiesc peste 250 km erau baza operationala a Viet Congului in timpul ofensivelor din 1968. Retur in orasul Ho Chi Minh. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 10, 30 martie: Ho Chi Minh – My Tho - Can Tho (Delta Mekongului)

Dupa micul dejun deplasare in directia My Tho, in zona deltei Mekongului. (75 km, aprox. 1 ora jumatate de mers). Vizita unuia dintre cele mai interesante Temple Budiste ale zonei, Ving Trang Pagoda.

Imbarcare pe vas si descoperirea Deltei Mekongului. Pe o retea care acopera 55,000 de km patrati si unde locuiesc aprox. 18 milioane de persoane, Delta Mekongului este un interesant produs al marelui fluviu de care depind aproximativ 90 de milioane de oameni pe intreg parcursul sau. Scurte opriri pentru a descoperi aspecte din viata de zi cu zi a fermierilor din satele din Delta Mekong, care lucreaza pe campurile de orez.

Oprire degustare de fructe tropicale. Pranz. Ruta catre Can Tho situat pe malul bratului meridional al Mekongului. Cina si cazare la hotel 4* in Can Tho. (Propus Victoria Hotel, superior room).

Ziua 11, 31 martie: Can Tho – Long Xuyen – Chau Dog

Dupa micul dejun descoperirea Pietelor Plutitoare Cairang, cele mai tipice ale regiunii (adunand

aprox. 10,000 de barci zilnic). Deplasare catre Long Xuyen si Chau Doc unde lotusul si pagodele in stil Kmer ne amintesc ca suntem foarte aproape de Cambodgia. Pranz in restaurant.

Continuarea vizitei cu padurea Indigo Tra Su, un paradis al pasarilor specifice padurii tropicale.

Retur la Chau Dog. Seara libera. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 12, 1 aprilie: Chau Dog – Phnom Penh

Mic dejun la hotel. Dimineata consacrata urcarii cu vasul (vedeta rapida) in amonte pe fluviul Mekong de la Chau Dog la Phnom Penh. In lungul raului ne vor incanta privirile sate de pescari, paduri de palmieri si orezarii. Sosire in Capitala Cambodgiei in jurul orei 13.00. Orasul are aproximativ 1 milion de locuitori, iar interesanta sa arhitectura este rezultatul influentelor frantuzesti asupra stilului traditional-medieval al civilizatiei Khmer. Capitala de astazi a Cambodgiei a fost, la inceputul secolului XX, cunoscuta sub numele de “Perla Asiei” datorita importantei comerciale pe care o detinea pe continent. Pranz.

Tur panoramic al orasului, devenit ultima capitala a Regatului Khmer: Monumentul Independentei, Vechiul Cartier Colonial, Sanctuarul simbol Wat Phnom, Palatul Regal.

Noapte la hotel 4* in Phnom Penh (Propus G Mekong Hotel, superior room).

Ziua 13, 2 aprilie: Phnom Penh – Angkor (Siem Reap)

Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, ne indreptam catre Cheong Ek, un orasel situate la 16 km distanta de Phnom Penh, cunoscut drept locul unde au avut cele mai multe sacrificii in timpul regimului khemer.Ne intoarcem in Phnom Penh, unde vom vizita  Muzeul Toul Sleng, vestita inchisoare in timpul regimului khemer. In cazul in care timpul ne permite, momente de cumparaturi in Piata Ruseasca.

Transfer la aeroport pentru zborul catre Siem Reap. Transfer in zona centrala si cazare la hotelul de sejur. Cina cu ambient Apsara (dansuri traditionale).

Cazare la Hotel 4* in Siem Reap (Propus Somadevi Angkor Hotel, de lux room)

Ziua 14, 3 aprilie: Siem Reap - Angkor

Mic dejun la hotel. Zi in intregime dedicata vizitarii miticului Angkor, sit UNESCO din 1992. In prima parte a zilei vizita Templului Ta Phrom, impresionant edificiu pastrat in starea in care a fost descoperit, inlantuit de radacinile arborilor tropicali. Apoi, vizita Templului Angkor Wat, de dimensiuni impresionante (aproape 2 km Patrati), cu ale sale basoreliefuri care l-au facut a fi unul dintre cele mai celebre monumente ale Asiei. Pranz.

Dupa amiaza vizita in « tuc-tuc » (tricicleta motorizata) in zona sitului Angkor Thom: descoperirea Portii de Sud si a Templului Bayon, avand un turn central inconjurat de 50 de turnuri secundare ce au fiecare in varf cate un surazator Bhodissattava cu 4 chipuri, Palatului regal, cu Terasa Elefantilor si Terasa Regelui Lepros. Acest ansamblu construit pe 3 nivele simbolizeaza imperiul Khmer in miniatura. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 15, 4 aprilie: Siem Reap – Tonle Sap si satele plutitoare

Dupa micul dejun, vom fi condusi spre Lacul Tonle Sap, cel mai mare lac cu apa dulce din sud-estul Asiei, a carui marime depinde foarte mult de sezon: de la 2500 km² in sezonul uscat, pana la 10.000 km² in sezonul ploios. Se poate vizita satul Chong Kneah, unde veti afla amanunte interesante despre viata localnicilor, veti vedea casele plutitoare, gradini si chiar spitale plutitoare. Vom mai vizita Casa Artizanilor din Angkor, fondata in 1992 pentru a sustine mestesugarii cambodgieni si pentru a perpetua arta populara si a transmite in sate aceste meserii traditionale, prin intermediul mesterilor care se specializeaza aici. Sunt adunati la un loc sculptori in lemn si piatra, lacuitori, aurari, mesteri ai matasii etc.

Cina de bun ramas. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 16, 5 aprilie: Siem Reap –  Bangkok

Dupa micul dejun timp liber de relaxare. Transfer la aeroport pentru zbor catre Bangkok. In functie de orarul de zbor completarea programului cu o scurta vizita in capitala Tailandei.
Seara tarziu imbarcare pentru zborul Qatar pentru Doha, respectiv Bucuresti.

Orar actual :

 • QR 837 06APR  BKK DOH       02.05 05.15
 • QR 221 06APR  DOH OTP        06.50 11.40 

Ziua 17, 6 aprilie: Bangkok – Doha - Bucuresti

Sosire in tara in jurul orei 11.40.

Pret, inclusiv taxele de aeroport si taxele de viza:

⦾ 3450 € / loc in camera dubla

⦾ Supliment single aproximativ + 750 € / loc in camera single

Preturi valabile pentru un grup de min. 20 de participanti.

Servicii incluse:

 • Zboruri Bucuresti - Hanoi // Bangkok - Bucuresti, comania Qatar

 • Zboruri interioare Hanoi – Da Nang, Hue – Saigon, Phnom Penh – Siem Reap, Siem Reap – Bangkok;

 • Transport ambarcatiune rapida pe Raul Mekong intre Vietnam si Cambodgia;

 • Transport autocar aer conditionat adaptat la numarul de participanti pentru transferuri si vizite;

 • Cazare in camere duble/single, hoteluri categorie 4* superior si lux (categoria I superior);

 • O noapte pe «Jonque», ambarcatiune 4* cu cabine private, conform programului;

 • Plimbarile cu risca, barca si croazierele cu vaporul propuse, inclusiv deplasarea in amonte pe Mekong;

 • Mesele din program (fara bauturi) (11 pranzuri si 6 cine), intre care: Cina cu peste si vin in timpul croazierei in Golful Halong; Cina imperiala cu muzica traditionala la Hue; Pranz traditional vietnamez la locuitori; Cina acompaniata de dansuri khmere la Siem Reap;

 •  Intrarile la monumentele mentionate in program;

 • Acompaniator roman si ghizi locali vorbitori de limba engleza sau franceza, cu cheltuielile lor de deplasare, cazare si masa;

 • Vizele si taxele guvernamentale pentru intrare / iesire in Vietnam, Cambodgia si Thailanda;

   

Formalitati calatorie:

 • este nevoie de pasaport valabil inca 6 luni de la data calatoriei;
 • nu sunt prevazute vaccinari obligatorii.

Diverse, orientativ:

 • Cheltuieli suplimentare cu bauturile de la masa (1 apa minerala sau suc sau bere locala + cafea sau ceai): 3€/pers. / zi (2 mese)
 • 2 servetele + 1 sticla de apa (500ml): 1€ / pers. / zi
 • Suplimet atentie sofer: 2€ / pers. / zi (cu titlu orientativ)
 • Supliment atentie ghid: 3€ / pers. / zi (cu titlu orientativ)
 • Plimbare pe spatele elefantilor: de la intrarea Angkor Thom la Bayon : 15€ / pers.
 • Descoperirea sitului Angkor din balon (acesta se ridica la 200m si va permite o vedere panoramica incantatoare asupra intregii regiuni; platforma securizata accepta 30 persoane deodata): 25€ / pers.

Vietnamul este una dintre tarile atragatoare ca destinatie de calatorie. Lumea se intreaba cum este cu adevarat Vietnamul, tara despre care s-a vorbit la nesfarsit in anii 70’. Acum razboiul este gazduit doar in muzee, in memoriale si in vestigii istorice, iar in numai cativa ani Vietnamul are deja 8 monumente naturale incluse in patrimoniul universal UNESCO: Golful Halong, Parcul National Phong Nha-Ke Bang, Padurea de mangrove Can Gio, Can Tien, Cat Ba, Kieng Giang, Delta Fluviului Rosu, Parcul

National Nghe An. Dupa deschiderea granitelor pentru turism in 1990, “Tinutul Dragonului zburator” asa cum se numeste Vietnamul, si-a creat un renume unic intre excursiile din sud estul Asiei. Aici veti avea ocazia sa gasiti o tara care si-a pastrat savoarea traditionala si romantismul vremurilor trecute, dar s-a si deschis repede catre lumea intrega si catre modernism. Veti putea admira vestigii ale

istoriei zbuciumate a tarii, orase cu constructii moderne, parcuri naturale cu jungla si munti cu varfurile in nori, plaje cu resorturi minunate la malul marii si va veti putea bucura de caldura si ospitalitatea poporului vietnamez. Veti remarca o dezvoltare incredibila a infrastructurii.

Vietnam este o destinatie cu adevarat inspirata si provocatoare, iar o calatorie in aceasta fascinanta tara va fi o experienta deosebita, pe care veti dori cu siguranta sa o repetati.

Cambodgia are o mostenire fabuloasa, este un taram salbatic si neexplorat, cu oameni care desi saraci nu au uitat sa zambeasca. Cambodgia este urmasa puternicelor imperii Indian si Kmer care au guvernat peste cea mai mare parte din peninsula Indochinei intre sec. al IX-lea si sec. al XIV-lea. Spectaculoasele temple din Angkor raman principala atractie din Cambodgia, iar astazi fac parte din patrimonial UNESCO. Cautatorii de aventuri vor fi incantati de tinutul salbatic al Cambodgiei, de uimitorul decor, de oamenii si cultura acestui taram. Cambodgia ramane o tara exotica cu rauri ce curg in sens invers si cu jungla luxurianta. O calatorie cu barca printr-un peisaj de vis va duce spre locul legendarelor temple din Angkor, in vechea capitala a imperiului Khmer - Siem Reap. Complexul de temple Angkor constituie cea mai mare constructie religioasa de pe planeta si probabil, cea mai misterioasa. O lume de o stralucire aparte, prea putin cunoscuta si aproape deloc mediatizata, un loc al

rafinamentului absolut, un spatiu care asteapta sa fie descoperit.Desi sanctuarele fermecate au fost deschise de putin timp, mii de oameni escaladeaza zilnic uriasele trepte. Mostenirea artistica a trecutului Cambodgiei se regaseste in mestesugurile si obiectele de argin din pietele agitate din capital, la preturi excelente.

Bangkok, capitala Tailandei, se deschide vizitei ca un oras al contrastelor, combinand luxul urbanistic caracteristic uneia dintre cele mai active economic zone ale lumii cu un patrimoniu cultural, religios, arhitectonic si uman de-a dreptul incantator

Clima zonei, de tip tropical, cu doua sezoane: secetos (din noiembrie in aprilie) si ploios (din mai in octombrie). Totusi, datorita diferentelor de latitudine dar si functie de formele de relief exista diferente pe regiuni. Gasim 5 grade in ianuarie in muntii din nord si peste 30 de grade in sud, cu umiditate a aerului crescuta mai ales in sezonul ploios. Am ales aceasta perioada a anului pentru a beneficia de cele mai agreabile conditii climaterice din regiune.

 

Va multumim pentru increderea acordata.